VANDRA PÅ ÖSTERLEN

I Skåne kan du vandra året runt och på Österlen hittar du vackra vandringar i alla årstider. Här finns något för alla.
Det finns ett flertal utmärkta vandringsleder att ta sig an på egen hand. Vi hjälper dig gärna med tips om sevärdheter och utflyktsmål. Naturen är variationsrik och man kan välja allt från kortare utflykter till längre vandringar. Varje årstid har sin charm och vi uppmanar er att göra utflykter/vandringar oavsett årstid, väder och vind.
Fyledalen är vår favorit och närmaste naturreservat som bjuder på spektakulär natur. Vandra runt själv eller anmäl dig till någon av våra guidade turer. Ni kan också boka in en privat guidning. Vandra med fokus på avkoppling, natur, mat eller äventyr. Vandringar från 395kr/person.

Upplev Fyledalen - Vandring, Natur & Lokal Mat

Känn skogsdoften, lyssna på fågelsången, speja efter vilda djur och smaka på lokala delikatesser mitt i den underbara naturen.

Vi erbjuder en kombination av vandring, intressanta naturupplevelser & härliga smaker med råvaror från trakten.

Vandringarna sker i ett av Nordens mest artrika naturreservat, det vackra och spännande Fyledalen.

Anna Villavicencio, certifierad naturguide, visar den unika naturen, berättar historier, uppmuntrar att njuta av naturens avkopplande krafter och bjuder på mat med lokala produkter och säsongens råvaror.

Vi följer slingrande små stigar och vägar genom skog och dal och gör avstickare rakt in skogen. Under färden stannar vi på väl utvalda platser för vila, reflektion och mat/fika.

Detta ingår i vandringar

 •  Ca 10 km guidad vandring i Fyledalen
 • Välkomstdryck
 • Energifika
 • God, lokal & vällagad lunch mitt i skogen
 • Hembakad fika
 • Vistelse i fantastisk natur
 • Information om Fyledalen och berättelser
 • Artrik natur
 • Stor chans att se vilda djur
 • Väder- och avbokningsgaranti.

Pris 595 kr per person inklusive mat och dryck.

Företag & Grupper
Om ni är en grupp kan ni boka egen dag och tid enligt överenskommelse.

Minidebitering 3960kr/grupp

Vandringarna går att anpassa efter era önskemål, kortare, längre, lättare, mer utmanande, mer matstopp..


PLANERADE VANDRINGAR VÅREN 2021

14/2 ALLA HJÄRTANS DAG VANDRING -

Vi vandrar genom underbar natur, på småvägar, stigar och mitt i skogen. Vi stannar för vila och framförallt god mat & fika.

Vandring, pauser, fika, avkoppling, lägereld, lokal mat och trevligt sällskap i frisk luft = en riktigt bra alla hjärtans dag.

23/2 SPORTLOVSEXTRA - vandring och matlagning

Vi ger oss ut på heldagsvandring och du får prova på navigering med karta och kompass på olika kartor, dessutom får du prova att laga lunch över öppen eld.

5/4 ANNANDAGSPÅSK-VANDRING

Vad kan passa bättre med en lång härlig vandring efter all påskmat. Det blir en skön vandring med lite inslag av påsk i både berättelser och mat. Nu har våren kommit och vi ser många härliga vårtecken.

25/4 VÅRVANDRING

Njut av en härlig vandring i våra . Skogen, dalen, bäcken, djuren, dofterna, känslan, maten och avkopplingen. Det blir inte en bättre söndag än så!


2/5 MINDFULLNESSVANDRING -

naturupplevelser, god lokal mat samt yoga och meditation i naturen. Ta en paus från vardagen och upplev en fantastisk naturupplevelse tillsammans med Pamela, yogalärare och psykolog, och Anna naturguide från Tryde.

23/5 VÅRVANDRING

Njut av en härlig vandring i våra . Skogen, dalen, bäcken, djuren, dofterna, känslan, maten och avkopplingen. Det blir inte en bättre söndag än så!


6/6 NATIONALDAGSVANDRING

Sveriges natur är det vackraste vi har. Vad är då bättre än att fira Sveriges nationaldag i härlig vacker natur. Längs en skön vandring njuter vi av skogen, bäckarna, dalen, djurliv, fågelsång, blommor, och mat med råvaror från trakten.


20/6 MINDFULLNESSVANDRING -

naturupplevelser, god lokal mat samt yoga och meditation i naturen.

Ta en paus från vardagen och upplev en fantastisk naturupplevelse tillsammans med Pamela, yogalärare och psykolog, och Anna naturguide från Tryde.

FLER DATUM KOMMER INOM KORT!

Väder- och avbokningsgaranti
Jag garanterar att ni får inbetalda pengar tillbaka om arrangemanget ställs in. Om ni själva får förhinder och avbokar senast 72 timmar före arrangemanget, betalar jag tillbaka pengar minus en administrationsavgift. Ni kan också välja att få ett presentkort istället som gäller för annan vandring eller något annat på Tryde 1303.

Pengar tillbaka gäller inte för presentkort.

Välkommen med din bokning!

Bra att tänka på

 • Vi vandrar på skogsvägar, små stigar och off road. Det är delvis kuperad terräng.
 • Kläder efter väder! Bekväma och tåliga skor behövs.
 • Vandringarna är ej handikappanpassade
 • Toalett finns på parkeringen
 • Min bästa vän Fresno, en snäll siberian husky är med på de flesta vandringarna. Det går bra att ha med din kopplade hund om den fungerar väl med andra hundar och människor
 • Är det något ni inte kan äta? Glöm inte ange detta redan vid bokningen eller minst 3 dagar före vandringen!
 • Grupper kan alltid önska vandringar på valfria dagar och tider. Lägg en förfrågan via mail eller tfn.
 • Gör en bokningsförfrågan på vandra@tryde1303.com 
 • När bokningen är bekräftad får du ett mail om inbetalningsuppgifter


Ansvarfullt anpassade mat- och naturupplevelser.

Med anledning av Covid-19 har jag på Vandra med Anna endast max 8 deltagare i våra gruppvandringar. Jag förbereder alla matstopp med plasthandskar och gör separata portioner till varje deltagare.

Hos oss står människan och naturen i fokus, att du känner dig trygg är vår högsta prioritet. Med våra anpassningar är förhoppningarna att vi ska kunna fortsätta njuta och finna återhämtning nu när det kanske är som viktigast.


VANDRA ÅRET RUNT

Vår

 På våren njuter vi av nyutslagna bokträd, ramslöksdoft, vitsippor och gullvivor. Naturen har precis vaknat, det doftar vår och allt är extra grönt. Träden knoppas, grodorna spelar, fågelsången är helt fantastisk.

 SOMMAR

 Om sommaren - alltså svensk sommar, behöver jag säga mer? Sol, ljumma vindar, grönska, bär, växter & blommor i mängder!

HÖST

 Hösten är underbar i sin färsprakande glans. Hjortbröl, prasslande löv, svampar, mossa, frisk luft och härlig skogsdoft.

VINTER

Vintern är lite lugnare. De kala träden gör att skogens djur lätt kan skådas. En stund vid lägerelden är aldrig så skön som nu.